Träningsinfo

Nu är vi äntligen igång! Kallelse till träning dyker upp här och på vår Facebooksida.

Hur går en träning till?

När träningen startar stänger vi bommen och har samling. Då går de ansvariga tränarna igenom upplägget på dagens träning, i vilken ordning hundarna kommer springa och med vilka – om de ska springa tillsammans. Observera att endast vana hundar springer i lopp med andra hundar.

Efter att alla hundar har sprungit tar vi en liten paus för fika och umgänge och därefter får de som vill springa ett lopp till innan vi packar ihop. Hur länge träningen pågår beror på hur många som kommer men vi brukar räkna med cirka 2-3h.

Rutiner och utrustning

  • Dubbla koppel – alla hundar som inte befinner sig på banan ska under träningen vara kopplade med två halsband eller halsband och sele. Detta för att minimera risken för att de kommer lös.
  • Munkorg – bärs av alla hundar som som springer tillsammans. Din hund behöver inte ha munkorg om den springer ensam.
  • Start från bur – vana hundar får starta från bur. Innan din hund lär sig det momentet sker handsläpp. Det går utmärkt att springa hela lopp samt med andra hundar utan start från bur.

Träningskostnad

Det är gratis att prova på Whippet Race två gånger hos oss, därefter behöver du bli medlem och betala en träningsavgift för varje tillfälle. Om du är medlem i någon annan av Whippet Race Sveriges sektioner är du välkommen att komma träna hos oss utan att bli medlem i Södertälje, du behöver bara betala träningsavgiften.

Läs mer om medlemskap.

Prova påGratis
Kostnad per hund och tillfälle25kr